School voor praktijkonderwijs, vmbo-lwoo en internationale schakelklas
11-11-2016

DramaDe eerste klas leerlingen van het VMBO/LWOO van SG WJ Bladergroen kunnen iedere vrijdagmiddag weer genieten van het onderdeel DRAMA in het vak PTO (Persoonlijk Talent Ontwikkeling).

Wat een heerlijke afsluiting van de week!

 

08-11-2016

Martin en VEVA

Martin Scheld zat in 2015-2016 nog op SG W.J. Bladergroen. In juni werd hij uitgezwaaid met zijn diploma ENTREE (MBO-1). Martin had bij zijn vertrek grootse plannen! Hij wilde de VEVA-opleiding gaan doen, een voortraject voor een opleiding bij Defensie.

Hij was dan ook uitzinnig blij, toen hij door de voorselectie kwam. In september is hij gestart en 8 november kwam hij een gastles geven over zijn eerste ervaringen in de opleiding. Met een rugzak van dik 40 kilo, boordevol kleding, materiaal en hulpmiddelen, had hij onmiddellijk alle aandacht. De leerlingen van Entree hebben geïnteresseerd geluisterd naar zijn verhaal. Ze mochten de rugzak proberen, om te ervaren hoe zwaar dat wel niet was. Ze hebben een gasmasker van dichtbij gezien en wie durfde mocht het opzetten. Ze hebben geleerd wat er moet gebeuren als je bij een militaire actie een been zou kwijt raken. Ze hebben kennis gemaakt met allerlei kleding, de enorme schoenen en van het 'servies' van een soldaat. Martin had - ondanks dat hij nog maar nét is begonnen met de opleiding - een aantal waar gebeurde verhalen uit het leger. Hij vertelde over hoe zwaar het kon zijn op bivak. Hij eindige met een advies voor eventuele liefhebbers voor de opleiding: "Begin nu maar alvast met je werkhouding te verbeteren, je conditie optimaal te krijgen en werk aan je discipline. Als je dat niet gaat leren, kun je deze opleiding niet gaan volgen".

Bedankt Martin, het was een wijze, interessante en leuke les!

14-10-2016

Gedurende schooljaar 2016-2017 doet SG W.J. Bladergroen mee met het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma. Dit is een Europees voorlichtingsprogramma dat de nadruk legt op het eten van voldoende groenten en fruit. Vanaf maandag 7 november ontvangt SG W.J. Bladergroen iedere maandag 400 stuks fruit of groente. Uiteraard zijn deze gezonde lekkernijen ook bestemd voor de ISK leerlingen. Deze actie loopt tot week 15 in 2017. Dit sluit mooi aan bij het aanbod van de gezonde schoolkantine van SG W.J. Bladergroen. Gedurende deze periode zullen er tevens lessen worden gegeven over het belang van het dagelijks eten van groenten en fruit.

 

Het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma is een initiatief van de Europese Unie, het Ministerie van Economische Zaken, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, het Steunpunt EU-Schoolfruit & Smaaklessen en sponsors uit de groente- en fruitsector. Het programma wordt ondersteund door Stichting Voedingscentrum Nederland. Hierover is meer te lezen op de website www.euschoolfruit.nl

 

 

30-09-2016

Gezonde Schoolkantine

Op vrijdag 30 september 2016 was Bjorn Keizer aanwezig bij de scholingsdagen van het Voedingscentrum. SG W.J. Bladergroen is ambassadeur van het Voedingscentrum voor andere scholen die een gezonde schoolkantine willen realiseren. Er is een aantal nieuwe richtlijnen vanuit het Voedingscentrum dat zich behalve op het assortiment ook vooral richt op de uitstraling van de kantine.

Bij de bijeenkomst waren diverse scholen en cateraars aanwezig die veel vragen hadden over het realiseren van een gezonde schoolkantine. Bjorn Keizer heeft hier een aantal leuke nieuwe ideeën kunnen opdoen om onze uitstraling, efficiency en het assortiment te verbeteren. Wat hem nog meer opviel is het gebrek aan support en draagkracht bij veel van de aanwezige scholen. Veel cateraars hebben moeite met daadkracht en steun vanuit het management, draagkracht vanuit het team en hebben geen vertrouwen in de flexibiliteit van de leerlingen.

Omdat het een mooi moment was om te benchmarken, maakte dit Bjorn erg trots. Onze school is moeiteloos overgegaan tot de nieuwe richtlijnen en dat is een compliment voor iedereen.  Hij merkt dat op onze school deze draagkracht en support er juist wel is.  Om een paar voorbeelden te noemen:

- Het benoemen en aanspreken van positief/negatief gedrag van kinderen in de kantine.

-Het helpen met uitrekenen van bedragen bij de kassa. 

-Het plaatsen van bestellingen en feedback op de broodjes.

 

-Het laten helpen van kinderen die dit leuk vinden als de situatie het toelaat.

 

- Investeren in een mooie aula.

Maar ook de leerlingen doen het goed in de kantine van SG W.J. Bladergroen. De kantine werd bij afwezigheid van Bjorn op vrijdag 30 september, uitstekend gerund door Taylan, Bradley en Dave met toezicht van een collega, terwijl de meeste kantines van de deelnemers gesloten waren. Het meedenken, de feedback, de steun en vooral de goede samenwerking heeft ervoor gezorgd dat SG W.J. Bladergroen als één van de eerste scholen de gouden schoolkantine 2016 in ontvangst mogen nemen!

BEDANKT HIERVOOR!

Gezonde Schoolkantine 2

 

 

25-08-2016

De vakantie is bijna afgelopen en wat fijn dat we jullie allemaal snel weer zien op school!
Mn. de nieuwe leerlingen een extra welkom, het is altijd spannend om op een nieuwe school te beginnen.

We verwachten de leerlingen op woensdag 31 augustus op school:

1e jaars VMBO en 1e jaars PRO om 09.30 uur in de aula

2e jaars VMBO        - 10.00 uur (lokaal zie mededelingenbord)
2e + 3e jaars PRO  - 10.15 uur      ,,
BB en Entree PRO   - 12.15 uur       ,,


Alle ISK-klassen    - 09.15 uur (lesflat, 4e verdieping)


Allemaal veel plezier dit schooljaar en heel veel succes!


Met vriendelijke groet,

Mevr. I. Krug
Directeur W.J. Bladergroen

INSCHRIJVEN5-198

Dit is Bladergroen!

Vmbo-onderbouw
Speciale kleine klassen voor leerlingen met leerweg ondersteuning (lwoo) of sociaal-emotionele ondersteuning. Leerwegen: basisberoeps (BB), kaderberoeps (KB) en mavo. De meeste leerlingen gaan na 2 jaar naar SG. Gerrit Rietveld (bovenbouw vmbo).

Praktijkonderwijs

Vijfjarige opleiding voor leerlingen waarvoor het vmbo niet haalbaar is. Praktisch onderwijs (doe-onderwijs) dat opleidt voor de uitvoering van eenvoudige werkzaamheden op de arbeidsmarkt.

Internationale Schakelklas
Onderwijs voor nieuwkomers met extra lessen Nederlands, ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs.

Bladergroen op Twitter