School voor praktijkonderwijs, vmbo-lwoo en internationale schakelklas
03-06-2013
PRINSES MAXIMA CENTRUM
 
Klas 4C van het praktijkonderwijs, kreeg in de herfst van 2012 een verdrietig bericht over hun klasgenootje Stefanie. Bij Stefanie was een kwaadaardige tumor in haar been gevonden....
 
Vanaf die tijd, is de hele klas druk met Stefanie! Zo maakten zij de portemonnees leeg om cadeautjes te kopen. Toen Stefanie na haar eerste kuur weer terug kwam op school, was er een kaartenmarathon in de kerstvakantie, maakten ze een enorme klassenfoto om naar het ziekenhuis te sturen en organiseerden zij met en voor Stefanie een High Tea rond Pasen. Dankzij de moderne media kan Stefanie skypen met haar klasgenoten, gewoon even tijdens de les of in de pauze. En toen Stefanie weer eens in het ziekenhuis moest blijven, werd een videoboodschap gemaakt. 
 
Stefanie is intussen geopereerd. Ze werkt nu keihard bij de fysiotherapie en ze krijgt nog heel wat chemokuren. Stefanie is een echte 'die hard': ze is zoveel ze kan op school, ze maakt thuis serieus haar schoolwerk, maakt haar Masterproof  zoveel als mogelijk op school en ze heeft in juni het eindgesprek voor haar Examen Praktijkonderwijs! We rekenen er allemaal op, dat Stefanie op 27 juni haar diploma gaat ondertekenen!
20121123 1124361 kika 2 20130328 1246581 kika 3a
20130422 1058291 kika 4a DSC009181 kika 5b
In de week van 27 mei, werd een actie gestart voor Kikabouw. Damian uit de derde klas heeft een prachtige collectebus gemaakt bij techniek en beeldende vorming. Met deze collectebus zijn de leerlingen langs alle klassen gegaan om een bijdrage te vragen voor Kikabouw.
 
Maar ook de docenten, onderwijsassistenten en stagiaires werden niet vergeten. Bovendien ging de collectebus ook langs de directie, de afdeling ICT en Personeelszaken, die allemaal in het gebouw van Bladergroen zitten.
 
Tijdens de jaarlijkse Miniminimarkt, die dit jaar op 5 juni 2013 op het schoolplein van Bladergroen wordt gehouden, zal de collectebus niet ontbreken! 
 
Patrick, een leerling uit haar klas, heeft bij zijn stagebedrijf gevraagd, of er een collectebus(je) bij zijn stagebedrijf mag staan: en dat mag! De opbrengst komt uiteindelijk in de grote collectebus op school.  Een geweldig initiatief! 
 
Bovendien wordt op 5 juni een schilderij van Stefanie geveild.  De opbrengst van de Miniminimarkt is voor Kika. Met het geld dat de actie van 4C ophaalt, worden steentjes voor Kikabouw gekocht. 
 
4C doet binnenkort examen....maar de actie loopt zeker door tot de zomervakantie!
Kaartje Stefanie 1a PICT0622 kika 6a

Deze actie werd aangemeld op de website van Kikabouw.
 

Meer nieuws

AANMELDEN 2018 trans260

Dit is Bladergroen!

Vmbo-onderbouw
Speciale kleine klassen voor leerlingen met leerweg ondersteuning (lwoo) of sociaal-emotionele ondersteuning. Leerwegen: basisberoeps (BB), kaderberoeps (KB) en mavo. De meeste leerlingen gaan na 2 jaar naar SG. Gerrit Rietveld (bovenbouw vmbo).

Praktijkonderwijs

Vijfjarige opleiding voor leerlingen waarvoor het vmbo niet haalbaar is. Praktisch onderwijs (doe-onderwijs) dat opleidt voor de uitvoering van eenvoudige werkzaamheden op de arbeidsmarkt.

Internationale Schakelklas
Onderwijs voor nieuwkomers met extra lessen Nederlands, ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs.

Bladergroen op Twitter