School voor praktijkonderwijs, vmbo-lwoo en internationale schakelklas
05-12-2013
Tot de kerstvakantie zetten onze 2de jaars VMBO leerlingen alles op alles om zoveel mogelijk schoenendozen te vullen. Van deze schoenendozen maken we een onvergetelijk cadeau voor een kansarm leeftijdsgenootje in het verre buitenland, uitdeellanden zijn oa Syrie, Ethiopie en Oeganda. Ook op de Filipijnen, waar de gevolgen van de storm nog dagelijks op televisie te zien is, zal Edukans schoenendozen uitdelen.
Organisatie Edukans zet zich al jaren in om een brug te slaan tussen kinderen wereldwijd. Het is de bedoeling dat onze leerlingen samenwerken om zoveel mogelijk schoenendozen te vullen met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed voor leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden.
 
Dit jaar is de kick-off van dit project ook op het Bladergroen en diverse andere scholen in Purmerend eo. Tot de kerstvakantie zijn alle spullen van harte welkom voor opvulling van zoveel mogelijk schoenendozen. Mocht u thuis nog spulletjes hebben liggen, of op een andere manier willen sponseren, neem contact op met uw kind of de mentor van uw kind.
 
Ook de sinterklaasviering zal in het teken staan van het schoenmaatjes project. Naast de mentoractiviteit, zullen we de tijd nemen om de schoenendozen te versieren en te vullen. Voor meer informatie kunt u kijken op de volgende website; http://schoenmaatjes.edukans.nl/

Meer nieuws

AANMELDEN 2018 trans260

Dit is Bladergroen!

Vmbo-onderbouw
Speciale kleine klassen voor leerlingen met leerweg ondersteuning (lwoo) of sociaal-emotionele ondersteuning. Leerwegen: basisberoeps (BB), kaderberoeps (KB) en mavo. De meeste leerlingen gaan na 2 jaar naar SG. Gerrit Rietveld (bovenbouw vmbo).

Praktijkonderwijs

Vijfjarige opleiding voor leerlingen waarvoor het vmbo niet haalbaar is. Praktisch onderwijs (doe-onderwijs) dat opleidt voor de uitvoering van eenvoudige werkzaamheden op de arbeidsmarkt.

Internationale Schakelklas
Onderwijs voor nieuwkomers met extra lessen Nederlands, ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs.

Bladergroen op Twitter