School voor praktijkonderwijs, vmbo-lwoo en internationale schakelklas
06-12-2013Ieder jaar make
n de leerlingen die pas in Nederland zijn komen wonen kennis met dit Hollandse feest. In het vak maatschappijoriĂ«ntatie wordt veel aandacht besteed aan tradities en feesten, waaronder het Sinterklaasfeest.

Dat begint met het uitleggen van het feest. De leerlingen leren de betekenis van de komst van die oude man met een stok in zijn hand en een rare hoed op zijn hoofd. De man, die vergezeld gaat van twee zwart geverfde mannen en alle scholen bezoekt.

Als de leerlingen ’s morgens binnenkomen horen ze Sinterklaasliedjes. Ze leren een Sinterklaasliedje zingen en bakken pepernoten.

 Op 5 december is Sinterklaas met in zijn gevolg vier Pieterbazen in de twee Internationale Schakelklassen op bezoek geweest. De leerlingen hebben een Sinterklaasliedje gezongen. De Sint heeft gevraagd uit welk land ze komen en hoelang ze in Nederland wonen. Vervolgens zijn ze samen met Sinterklaas en zijn Pieten op de foto gegaan.

Daarna hebben ze het Sinterklaasspel gespeeld. Alle leerlingen hadden een cadeautje meegenomen. Iedereen heeft genoten van het spel, de chocolademelk, de speculaas en de chocoladeletter.

We denken niet dat er nu nog kinderen in de ISK zitten,  die niet weten wat  het Sinterklaasfeest betekent. We hebben ze erin ondergedompeld en zij hebben ervan genoten.

/5
Label:


Docenten ISK


Meer nieuws

AANMELDEN 2018 trans260

Dit is Bladergroen!

Vmbo-onderbouw
Speciale kleine klassen voor leerlingen met leerweg ondersteuning (lwoo) of sociaal-emotionele ondersteuning. Leerwegen: basisberoeps (BB), kaderberoeps (KB) en mavo. De meeste leerlingen gaan na 2 jaar naar SG. Gerrit Rietveld (bovenbouw vmbo).

Praktijkonderwijs

Vijfjarige opleiding voor leerlingen waarvoor het vmbo niet haalbaar is. Praktisch onderwijs (doe-onderwijs) dat opleidt voor de uitvoering van eenvoudige werkzaamheden op de arbeidsmarkt.

Internationale Schakelklas
Onderwijs voor nieuwkomers met extra lessen Nederlands, ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs.

Bladergroen op Twitter