School voor praktijkonderwijs, vmbo-lwoo en internationale schakelklas
24-11-2014

20141031 102103

Sinds enige tijd bestaat er een leuke samenwerking tussen Praktijkonderwijs W.J. Bladergroen en de Prinsenstichting.

De Prinsenstichting ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking in de regio Zaanstreek-Waterland. Met ongeveer duizend medewerkers en ruim driehonderdveertig vrijwilligers helpen zij hun cliënten om zoveel mogelijk hun eigen leven te leiden.


Op het gebied van stages biedt de Prinsenstichting onze leerlingen leuke werkplekken zoals bijvoorbeeld bij Activiteitencentrum Hoornblad waar cliënten in de leeftijd van 18 tot 65 jaar arbeidsmatige dagbesteding volgen. Onze leerlingen kunnen hier stage lopen op verschillende afdelingen, zoals de kantine, de kaarsenmakerij, de hout en papier- of de keramiekafdeling.


Op vrijdag 31 oktober 2014 vierde dit Activiteitencentrum zijn 1-jarig bestaan en is een grote groep leerlingen van W.J. Bladergroen gaan assisteren bij verschillende feestelijkheden.


Het betreft de volgende leerlingen:

BBA:
Naomi Elsemulder
Esha Kamta
Shevendeley Kwidama
Lexie Marsman
Renate Neefjes

BBB:

Nathalie van Dommelen
Laila El Ghoul
Channiska Henrique
Bente Jagtman
Morena Janssens
Vivian Klaasse Bos
Martin Scheld
Marie-Jeanne Koffie
Shovanna Naarden
Lisa Konijn
Esma El Yakoubi
Tamara Costa Cruz
  

8.30 zouden we die ochtend verzamelen en rond 8.45 was iedereen aanwezig. Als eerste hebben we een verdeling gemaakt wat betreft de verschillende activiteiten die er tijdens de ochtend te doen waren.

Zo was er bijvoorbeeld een grabbelton, een sjoelbak, een poppenkastvoorstelling, een verkleedruimte waar de cliënten op de foto konden, een Wii, een schminkafdeling, een voetmassagebehandeling en er waren cupcakes die versierd mochten worden.

Na deze bespreking werden onze leerlingen via een toespraak officieel welkom geheten en gingen de activiteiten van start.

Voor sommige leerlingen was het even wennen om met de cliënten om te gaan. Maar al gauw was het ijs gebroken en ontstond er tussen de leerlingen en de cliënten een mooie samenwerking. Er werd volop genoten en de sfeer was erg goed! Tussendoor werd er hier en daar wat gewisseld tussen de leerlingen en de verschillende afdelingen en eigenlijk werd dit onderling prima afgestemd.

Rond 11.45 was het tijd om de lunch voor te gaan bereiden. De leerlingen hielpen allemaal mee om alle ruimtes netjes achter te laten en rond 12.00 verzamelden zowel cliënten als leerlingen in de kantine en kreeg iedereen een bord patat met een snack naar keuze. Ook tijdens de lunch viel het op dat onze leerlingen wederom zeer behulpzaam waren. Een aantal cliënten bleek moeite te hebben om zelfstandig te eten en te drinken, maar de leerlingen toonden ook hier al snel initiatief en schoten de cliënten onmiddellijk te hulp.

Na de lunch werd er een toespraak gehouden door iemand van het Activiteitencentrum en werden de leerlingen op een feestelijke manier bedankt door middel van een certificaat en een presentje.

Rond 12.45 vertrokken alle leerlingen richting huis op één uitzondering na. Martin Scheld vond het fijn om ook tijdens het middagprogramma te assisteren en heeft nog geholpen met het serveren van een drankje en een hapje en heeft zijn spetterende poppenkastvoorstelling nog een keer vertoond op speciaal verzoek van een aantal cliënten die in de ochtend al enorm van de voorstelling hadden genoten.

Wellicht zal de hulp van onze leerlingen in de toekomst vaker worden gevraagd bij Activiteitencentrum Hoornblad, want al met al was het een feestelijke en bovenal zeer leerzame dag voor zowel leerlingen als cliënten!
 
Bekijk hier foto's

 

Linda Scheffel, stagebegeleider


Meer nieuws

AANMELDEN 2018 trans260

Dit is Bladergroen!

Vmbo-onderbouw
Speciale kleine klassen voor leerlingen met leerweg ondersteuning (lwoo) of sociaal-emotionele ondersteuning. Leerwegen: basisberoeps (BB), kaderberoeps (KB) en mavo. De meeste leerlingen gaan na 2 jaar naar SG. Gerrit Rietveld (bovenbouw vmbo).

Praktijkonderwijs

Vijfjarige opleiding voor leerlingen waarvoor het vmbo niet haalbaar is. Praktisch onderwijs (doe-onderwijs) dat opleidt voor de uitvoering van eenvoudige werkzaamheden op de arbeidsmarkt.

Internationale Schakelklas
Onderwijs voor nieuwkomers met extra lessen Nederlands, ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs.

Bladergroen op Twitter