School voor praktijkonderwijs, vmbo-lwoo en internationale schakelklas
30-11-2014

Roeien 5Roeien 2

De school voor praktijkonderwijs, vmbo met intensieve ondersteuning en ISK  W.J. Bladergroen in Purmerend,
heeft als enige school in de regio Waterland-Zaanstreek de gezonde schoolkantine schaal 2014 gewonnen.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst, op donderdag 27 november, deelde de directrice, mevrouw Irma Krug, de bij de schaal behorende bidons uit aan de leerlingen. Zij moesten de bidon nog wel even verdienen door op de roeitrainers te laten zien dat zij het te veel aan calorieën met sporten en bewegen weer konden laten verdwijnen.

Roeien 1Roeien 4Roeien 3

Het aanbod in de schoolkantine en daarmee het behalen van de schoolkantine schaal 2014 is het resultaat van het initiatief en inspanningen van docent Han Cozijn - tevens kantinebeheerder - en de inzet van de zogenoemde Schoolkantinebrigade van het Voedingscentrum met advisering op maat en van adviseur Gezondheidsbevordering Sylvia Scholten van de GGD Zaanstreek-Waterland.

De gezonde schoolkantine schaal is dit jaar voor de tweede keer uitgereikt en nu met de W.J. Bladergroen voor het eerst ook door een school in de regio Zaanstreek-Waterland gewonnen.

Fotograaf, Evert Ruis, maakte de foto’s van de bijeenkomst.
De foto’s zijn ook te zien op TV Purmerend ( kanaal 31van UPC) en op www.rtvpurmerend.nl  kopje mediatheek

Ook Han Cozijn heeft mooie plaatjes geschoten.


Meer nieuws

AANMELDEN 2018 trans260

Dit is Bladergroen!

Vmbo-onderbouw
Speciale kleine klassen voor leerlingen met leerweg ondersteuning (lwoo) of sociaal-emotionele ondersteuning. Leerwegen: basisberoeps (BB), kaderberoeps (KB) en mavo. De meeste leerlingen gaan na 2 jaar naar SG. Gerrit Rietveld (bovenbouw vmbo).

Praktijkonderwijs

Vijfjarige opleiding voor leerlingen waarvoor het vmbo niet haalbaar is. Praktisch onderwijs (doe-onderwijs) dat opleidt voor de uitvoering van eenvoudige werkzaamheden op de arbeidsmarkt.

Internationale Schakelklas
Onderwijs voor nieuwkomers met extra lessen Nederlands, ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs.

Bladergroen op Twitter