School voor praktijkonderwijs, vmbo-lwoo en internationale schakelklas
02-12-2014
Chocolade 4 
Nu Sinterklaas weer in het land is, worden de Economielessen met een ‘Sinterklaassausje’ overgoten.

De derdejaars hebben op 1 december een heuse Chocoladeproeverij mogen meemaken. Eerder gingen ze erop uit om chocoladeletters te kopen in verschillende supermarkten en andere winkels in Purmerend. Ze moesten niet alleen een letter kopen, maar ook een aantal opdrachten maken over de winkel(s) en de omgeving van de winkel.

Chocolade 2


In deze week van Sinterklaas, werd er een blokuur besteed aan het proeven van de chocoladeletters.
Na een clip van Klokhuis, over het maken van chocoladeletters, kon het proeven beginnen.De leerlingen kregen in drie proefrondes een stukje van een chocoladeletter te proeven. Ze mochten keuren op ‘geur’ en ‘smaak’. Er werden drie merken geproefd, maar de leerlingen wisten niet welk merk in de verpakte stukjes chocolade verstopt zat.
Chocolade 3 

Na afloop werden er cijfers gegeven voor de drie proefrondes. Wat heel duidelijk werd: de leerlingen gaan niet per se voor een ‘duur’ of ‘bekend’ merk. Integendeel: het duurdere merk werd niet gewaardeerd. ‘Niet zoet genoeg’, ‘Buh…niet lekker hoor’, waren veel gehoorde meningen van de leerlingen. 
Een gezellige en geslaagde les op deze 1e dag van de feestmaand!


Meer nieuws

AANMELDEN 2018 trans260

Dit is Bladergroen!

Vmbo-onderbouw
Speciale kleine klassen voor leerlingen met leerweg ondersteuning (lwoo) of sociaal-emotionele ondersteuning. Leerwegen: basisberoeps (BB), kaderberoeps (KB) en mavo. De meeste leerlingen gaan na 2 jaar naar SG. Gerrit Rietveld (bovenbouw vmbo).

Praktijkonderwijs

Vijfjarige opleiding voor leerlingen waarvoor het vmbo niet haalbaar is. Praktisch onderwijs (doe-onderwijs) dat opleidt voor de uitvoering van eenvoudige werkzaamheden op de arbeidsmarkt.

Internationale Schakelklas
Onderwijs voor nieuwkomers met extra lessen Nederlands, ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs.

Bladergroen op Twitter