School voor praktijkonderwijs, vmbo-lwoo en internationale schakelklas
26-03-2015


2014-2015 Collage Carrières aan zee

Het was best even wennen, want er waren veel indrukken! Carrières aan Zee bij Willemsoord in Den Helder, werd bezocht door de tweedeklassers van het VMBO en door de derdeklassers en de bovenbouw van Praktijkonderwijs.

Er was veel te zien en vooral ook veel te doen. Naar hartelust gamen, een echt wapen vasthouden en (volkomen veilig!) uitproberen, klimmen, navigeren met een simulator, een klein muzikaal ensemble, een stoer pak aantrekken en op de foto. Het was er allemaal! En ook voor mindere actievelingen, was er genoeg te zien en te horen.

Jammer dat het weer niet zo mee zat. Aan het einde werd het ronduit koud en toen de bus ook nog erg lang op zicht liet wachten, wilide iedereen wel heel graag terug naar Purmerend! Misschien iets te lang om het voor iedereen leuk te houden, maar toch een geslaagde excursie, naar het uiterste puntje van Noord-Holland! 


Meer nieuws

AANMELDEN 2018 trans260

Dit is Bladergroen!

Vmbo-onderbouw
Speciale kleine klassen voor leerlingen met leerweg ondersteuning (lwoo) of sociaal-emotionele ondersteuning. Leerwegen: basisberoeps (BB), kaderberoeps (KB) en mavo. De meeste leerlingen gaan na 2 jaar naar SG. Gerrit Rietveld (bovenbouw vmbo).

Praktijkonderwijs

Vijfjarige opleiding voor leerlingen waarvoor het vmbo niet haalbaar is. Praktisch onderwijs (doe-onderwijs) dat opleidt voor de uitvoering van eenvoudige werkzaamheden op de arbeidsmarkt.

Internationale Schakelklas
Onderwijs voor nieuwkomers met extra lessen Nederlands, ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs.

Bladergroen op Twitter