School voor praktijkonderwijs, vmbo-lwoo en internationale schakelklas
09-09-2015
SG W.J. Bladergroen heeft de Schoolkantineschaal 2015!

Gezonde Schoolkantine 2015We hebben wederom de Schoolkantine Schaal 2015 van het Voedingscentrum gewonnen! En dat is dik verdiend. Al jaren werken we er hard aan om onze schoolkantine gezonder te maken: veel fruit, salades, bruine broodjes, flesjes water en frisdrank met weinig zoetstoffen. Het aanbod bestaat nu voor 86% uit gezonde producten uit de schijf van vijf!

Dat Bladergroen de Schoolkantine Schaal 2015 heeft gewonnen, werd afgelopen vrijdag bekend gemaakt tijdens het afscheid van kantinemedewerker Han Cozijn. Hij heeft zich met hart en ziel op de gezonde kantine geworpen en mede dankzij zijn inzet heeft Bladergroen de prijs voor de gezonde kantine al meerdere keren gewonnen. Na bijna 42 dienstjaren is Han vorige week met pensioen gegaan. Hij droeg de schaal over aan zijn opvolger Bjorn Keizer. Zo kan de lijn van een gezond aanbod op Bladergroen worden voortgezet.

Onze leerlingen van het praktijkonderwijs spelen daarbij een belangrijke rol. Zij zijn, onder toeziend oog van de leermeester, verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in de kantine. Zo doen de leerlingen op een heel praktische manier ervaring op als voorbereiding op de externe stage in het bedrijfsleven, zoals bv. welzijnsinstellingen.

De Gezonde Schoolkantine
De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het heeft als doel een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Als richtlijn voor een gezonde schoolkantine geldt een aanbod van minimaal 75% producten uit Schijf van Vijf (zoals fruit, broodjes, salades) en maximaal 25% extra’s (zoals koek, snoep, snacks). Elke school kan haar assortiment inleveren bij het Voedingscentrum, en als de Kantinescan aangeeft dat de schoolkantine aan deze richtlijn voldoet, krijgt de school de Schoolkantine Schaal 2015. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine.

Meer nieuws

AANMELDEN 2018 trans260

Dit is Bladergroen!

Vmbo-onderbouw
Speciale kleine klassen voor leerlingen met leerweg ondersteuning (lwoo) of sociaal-emotionele ondersteuning. Leerwegen: basisberoeps (BB), kaderberoeps (KB) en mavo. De meeste leerlingen gaan na 2 jaar naar SG. Gerrit Rietveld (bovenbouw vmbo).

Praktijkonderwijs

Vijfjarige opleiding voor leerlingen waarvoor het vmbo niet haalbaar is. Praktisch onderwijs (doe-onderwijs) dat opleidt voor de uitvoering van eenvoudige werkzaamheden op de arbeidsmarkt.

Internationale Schakelklas
Onderwijs voor nieuwkomers met extra lessen Nederlands, ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs.

Bladergroen op Twitter