School voor praktijkonderwijs, vmbo-lwoo en internationale schakelklas
08-11-2016

Martin en VEVA

Martin Scheld zat in 2015-2016 nog op SG W.J. Bladergroen. In juni werd hij uitgezwaaid met zijn diploma ENTREE (MBO-1). Martin had bij zijn vertrek grootse plannen! Hij wilde de VEVA-opleiding gaan doen, een voortraject voor een opleiding bij Defensie.

Hij was dan ook uitzinnig blij, toen hij door de voorselectie kwam. In september is hij gestart en 8 november kwam hij een gastles geven over zijn eerste ervaringen in de opleiding. Met een rugzak van dik 40 kilo, boordevol kleding, materiaal en hulpmiddelen, had hij onmiddellijk alle aandacht. De leerlingen van Entree hebben ge├»nteresseerd geluisterd naar zijn verhaal. Ze mochten de rugzak proberen, om te ervaren hoe zwaar dat wel niet was. Ze hebben een gasmasker van dichtbij gezien en wie durfde mocht het opzetten. Ze hebben geleerd wat er moet gebeuren als je bij een militaire actie een been zou kwijt raken. Ze hebben kennis gemaakt met allerlei kleding, de enorme schoenen en van het 'servies' van een soldaat. Martin had - ondanks dat hij nog maar n├ęt is begonnen met de opleiding - een aantal waar gebeurde verhalen uit het leger. Hij vertelde over hoe zwaar het kon zijn op bivak. Hij eindige met een advies voor eventuele liefhebbers voor de opleiding: "Begin nu maar alvast met je werkhouding te verbeteren, je conditie optimaal te krijgen en werk aan je discipline. Als je dat niet gaat leren, kun je deze opleiding niet gaan volgen".

Bedankt Martin, het was een wijze, interessante en leuke les!


Meer nieuws

AANMELDEN 2018 trans260

Dit is Bladergroen!

Vmbo-onderbouw
Speciale kleine klassen voor leerlingen met leerweg ondersteuning (lwoo) of sociaal-emotionele ondersteuning. Leerwegen: basisberoeps (BB), kaderberoeps (KB) en mavo. De meeste leerlingen gaan na 2 jaar naar SG. Gerrit Rietveld (bovenbouw vmbo).

Praktijkonderwijs

Vijfjarige opleiding voor leerlingen waarvoor het vmbo niet haalbaar is. Praktisch onderwijs (doe-onderwijs) dat opleidt voor de uitvoering van eenvoudige werkzaamheden op de arbeidsmarkt.

Internationale Schakelklas
Onderwijs voor nieuwkomers met extra lessen Nederlands, ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs.

Bladergroen op Twitter