School voor praktijkonderwijs, vmbo-lwoo en internationale schakelklas
30-09-2016

Gezonde Schoolkantine

Op vrijdag 30 september 2016 was Bjorn Keizer aanwezig bij de scholingsdagen van het Voedingscentrum. SG W.J. Bladergroen is ambassadeur van het Voedingscentrum voor andere scholen die een gezonde schoolkantine willen realiseren. Er is een aantal nieuwe richtlijnen vanuit het Voedingscentrum dat zich behalve op het assortiment ook vooral richt op de uitstraling van de kantine.

Bij de bijeenkomst waren diverse scholen en cateraars aanwezig die veel vragen hadden over het realiseren van een gezonde schoolkantine. Bjorn Keizer heeft hier een aantal leuke nieuwe ideeën kunnen opdoen om onze uitstraling, efficiency en het assortiment te verbeteren. Wat hem nog meer opviel is het gebrek aan support en draagkracht bij veel van de aanwezige scholen. Veel cateraars hebben moeite met daadkracht en steun vanuit het management, draagkracht vanuit het team en hebben geen vertrouwen in de flexibiliteit van de leerlingen.

Omdat het een mooi moment was om te benchmarken, maakte dit Bjorn erg trots. Onze school is moeiteloos overgegaan tot de nieuwe richtlijnen en dat is een compliment voor iedereen.  Hij merkt dat op onze school deze draagkracht en support er juist wel is.  Om een paar voorbeelden te noemen:

- Het benoemen en aanspreken van positief/negatief gedrag van kinderen in de kantine.

-Het helpen met uitrekenen van bedragen bij de kassa. 

-Het plaatsen van bestellingen en feedback op de broodjes.

 

-Het laten helpen van kinderen die dit leuk vinden als de situatie het toelaat.

 

- Investeren in een mooie aula.

Maar ook de leerlingen doen het goed in de kantine van SG W.J. Bladergroen. De kantine werd bij afwezigheid van Bjorn op vrijdag 30 september, uitstekend gerund door Taylan, Bradley en Dave met toezicht van een collega, terwijl de meeste kantines van de deelnemers gesloten waren. Het meedenken, de feedback, de steun en vooral de goede samenwerking heeft ervoor gezorgd dat SG W.J. Bladergroen als één van de eerste scholen de gouden schoolkantine 2016 in ontvangst mogen nemen!

BEDANKT HIERVOOR!

Gezonde Schoolkantine 2

 

 


Meer nieuws

AANMELDEN 2018 trans260

Dit is Bladergroen!

Vmbo-onderbouw
Speciale kleine klassen voor leerlingen met leerweg ondersteuning (lwoo) of sociaal-emotionele ondersteuning. Leerwegen: basisberoeps (BB), kaderberoeps (KB) en mavo. De meeste leerlingen gaan na 2 jaar naar SG. Gerrit Rietveld (bovenbouw vmbo).

Praktijkonderwijs

Vijfjarige opleiding voor leerlingen waarvoor het vmbo niet haalbaar is. Praktisch onderwijs (doe-onderwijs) dat opleidt voor de uitvoering van eenvoudige werkzaamheden op de arbeidsmarkt.

Internationale Schakelklas
Onderwijs voor nieuwkomers met extra lessen Nederlands, ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs.

Bladergroen op Twitter