School voor praktijkonderwijs, vmbo-lwoo en internationale schakelklas
02-06-2016
Eerstejaars leerlingen VMBO naar ARTIS
 
Donderdag 2 juni zijn de eerstejaars leerlingen van het VMBO op bezoek geweest in Artis. Een hele leuke en leerzame ervaring!
 
's Morgens om half negen verzamelden de drie klassen elk bij hun eigen mentor. Daar werd het programma doorgenomen om vervolgens te vertrekken richting de bus.
 
Na een voorspoedige reis naar een grijs bewolkt Amsterdam volgde een wandeling naar het stadspark. Eenmaal met z'n allen aangekomen, kregen alle leerlingen een tweetal opdrachten uitgereikt. Te weten: een foto-opdracht over perspectief voor beeldende vorming, en een opdracht over evolutie voor biologie. Deze opdrachten hebben de leerlingen zelfstandig gemaakt tijdens hun tijd in Artis.
 
In de middag werden de leerlingen getrakteerd op een lezing van een Artis-docent in de collegezaal van Artis. Voor de meeste kinderen een leuke belevenis, voor een aantal een hele uitdaging.Je moet het toch maar kunnen: een half uur in de collegebanken luisteren naar een docent.
 
Na afloop van het college was het tijd om naar huis terug te keren.
Dit betekende dus opnieuw een wandeling naar het Centraal Station om daar met het openbaar vervoer richting het Purmerendse terug te keren.
 
Rond de klok van 15:00 uur kwamen we moe maar voldaan weer aan op SG W.J. Bladergroen.
 

Meer nieuws

AANMELDEN 2018 trans260

Dit is Bladergroen!

Vmbo-onderbouw
Speciale kleine klassen voor leerlingen met leerweg ondersteuning (lwoo) of sociaal-emotionele ondersteuning. Leerwegen: basisberoeps (BB), kaderberoeps (KB) en mavo. De meeste leerlingen gaan na 2 jaar naar SG. Gerrit Rietveld (bovenbouw vmbo).

Praktijkonderwijs

Vijfjarige opleiding voor leerlingen waarvoor het vmbo niet haalbaar is. Praktisch onderwijs (doe-onderwijs) dat opleidt voor de uitvoering van eenvoudige werkzaamheden op de arbeidsmarkt.

Internationale Schakelklas
Onderwijs voor nieuwkomers met extra lessen Nederlands, ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs.

Bladergroen op Twitter