School voor praktijkonderwijs, vmbo-lwoo en internationale schakelklas
24-06-2016
Op vrijdag 24 juni 2016, werd voor de derdeklassers van het Praktijkonderwijs een hele dag besteed aan VERKEER. De dag begon met een verkeerstest voor fietsers, als opwarmertje voor de rest van het programma, dat werd verzorgd door Verkeersschool Groot in Educatie. 
 
Daarna volgden zes onderdelen van 45 minuten, waarbij vooral werd geprobeerd de leerlingen bewust te maken van hun eigen gedrag in het verkeer. Een ambulancebroeder wist hen te boeien met serieuze en - best wel - gruwelijke verhalen over opgevoerde brommers of roekeloos rijgedrag en wat asfalt met je huid doet, als je daar een stukje overheen schuurt bij een valpartij. Met de alcoholbril op, konden de leerlingen zelf ervaren hoe lastig het kan worden om een lijntje op de vloer te volgen of een glaasje water in te schenken zonder morsen. Met de kantelsimulatie werd getoond hoe je jezelf kunt bevrijden uit je veiligheidsgordels, als je onverhoopt met de auto over de kop slaat. Alcohol en verkeer was een thema, waarbij met de leerlingen in gesprek werd gegaan over de gevaren van alcohol en keuzes die je kunt maken in dergelijke situaties. 
 
In het middaggedeelte hebben de leerlingen even mogen plaatsnemen in de vrachtwagen en konden ze zelf ervaren op welke plekken de chauffeur je niet kan zien. Ook de gehandicapte verkeersdeelnemer kwam aan de orde: hoe lastig is het om als blinde in het verkeer je weg te vinden en wat kunnen rolstoelen onhandig zijn! 
 
Maar de kers op de taart, was toch wel het ritje dat alle leerlingen mochten maken achter het stuur van een Smart! Er zat een instructeur naast ja, maar toch! Wat een geweldige ervaring om zelf te mogen rijden op de parkeerplaats. De alcoholbril die in de tweede ronde op ging, zorgde soms voor kleine ingrepen van de bijzitter, maar dat maakt allemaal niet uit.
 
Wat een topdag! Alle leerlingen hebben het zo goed gedaan! 
Bedankt Verkeerschool Groot, voor het geduld en het enthousiasme!! 
 

Meer nieuws

AANMELDEN 2018 trans260

Dit is Bladergroen!

Vmbo-onderbouw
Speciale kleine klassen voor leerlingen met leerweg ondersteuning (lwoo) of sociaal-emotionele ondersteuning. Leerwegen: basisberoeps (BB), kaderberoeps (KB) en mavo. De meeste leerlingen gaan na 2 jaar naar SG. Gerrit Rietveld (bovenbouw vmbo).

Praktijkonderwijs

Vijfjarige opleiding voor leerlingen waarvoor het vmbo niet haalbaar is. Praktisch onderwijs (doe-onderwijs) dat opleidt voor de uitvoering van eenvoudige werkzaamheden op de arbeidsmarkt.

Internationale Schakelklas
Onderwijs voor nieuwkomers met extra lessen Nederlands, ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs.

Bladergroen op Twitter