School voor praktijkonderwijs, vmbo-lwoo en internationale schakelklas
18-12-2017

Op 18 december 2017, heeft een groep van 30 leerlingen die de ENTREE-opleiding op SG W.J. Bladergroen volgt, de luchthaven Schiphol bezocht! 

Bij deze excursie hoort een oriƫntatie-opdracht over de luchthaven Schiphol. Daarin maken de leerlingen kennis met de luchthaven als belangrijk knooppunt van de Nederlandse economie, Engels aanduidingen die je typisch op de luchthaven kunt tegen komen en de geschiedenis en de kenmerken van Schiphol. Ook het item 'duurzaamheid' heeft een plekje in deze oriƫntatieopdracht.

Deze dag op de luchthaven was vooral om ontspannen op verkenning te gaan. Na een bezoek aan het Panorama-terras, waar het koud en winderig was en de meesten het niet zo lang vol hielden, kregen de jongens en meiden een paar uurtjes vrij te besteden op Schiphol Plaza. Rond Kerstmis is de luchthaven prachtig versierd en is er genoeg te zien. Bovendien is dit een moment in het jaar, dat er veel reizigers zijn, wat het gezellig druk maakt. Een heus koor van stewardessen en stewards, verzorgden onder leiding van een stewardess de muzikale omlijsting van de kerstsfeer op de luchthaven. De Kerstman zette in op een verrassende afsluiting van de excursie: hij deelde glimmende kerstmutsen uit aan de liefhebbers! 

Nu nog het staartje van dit project: een verslag schrijven over deze dag op Schiphol! De docenten kijken al uit naar de verhalen en de plaatjes! 

Luchthaven Presentatie


Meer nieuws

AANMELDEN 2018 trans260

Dit is Bladergroen!

Vmbo-onderbouw
Speciale kleine klassen voor leerlingen met leerweg ondersteuning (lwoo) of sociaal-emotionele ondersteuning. Leerwegen: basisberoeps (BB), kaderberoeps (KB) en mavo. De meeste leerlingen gaan na 2 jaar naar SG. Gerrit Rietveld (bovenbouw vmbo).

Praktijkonderwijs

Vijfjarige opleiding voor leerlingen waarvoor het vmbo niet haalbaar is. Praktisch onderwijs (doe-onderwijs) dat opleidt voor de uitvoering van eenvoudige werkzaamheden op de arbeidsmarkt.

Internationale Schakelklas
Onderwijs voor nieuwkomers met extra lessen Nederlands, ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs.

Bladergroen op Twitter