School voor praktijkonderwijs, vmbo-lwoo en internationale schakelklas
08-07-2019

img1562951225306

Deze maandag 8 juli was minder zonnig dan we hadden gewild, maar het was droog en in De Efteling schijnt eigenlijk altijd de zon voor ieder (groot) kind! De derdeklassers en Bovenbouwers van het Praktijkonderwijs genoten van deze dag met de meest vreselijke buitelingen in attracties, alles eten wat maar voorbij komt, liefst met zoveel mogelijk kleurstoffen, druk zijn, lawaai maken en wat je als puber maar doet om het jouw dag te maken!

Het poortje was nog niet open, of de dik 75 leerlingen zwermden uit over het pretpark, om tegen drieën met rode koontjes of bleke snoetjes weer terug te keren bij de uitgang. Om het nog even spannend te houden, waren een stuk of wat leerlingen te laat terug omdat het toch wel lastig was de uitgang te vinden en bleek een tas met inhoud bij een attractie achtergebleven te zijn. Het is uiteindelijk allemaal op zijn pootjes terecht gekomen.

Ook voor de docenten was dit een leuke dag! Sommigen waagden zich in de attracties, anderen bezochten dat geweldige Sprookjesbos, waar De Efteling ooit op 31 mei 1952 mee begonnen is.... 


Meer nieuws

AANMELDEN 2018 trans260

Dit is Bladergroen!

Vmbo-onderbouw
Speciale kleine klassen voor leerlingen met leerweg ondersteuning (lwoo) of sociaal-emotionele ondersteuning. Leerwegen: basisberoeps (BB), kaderberoeps (KB) en mavo. De meeste leerlingen gaan na 2 jaar naar SG. Gerrit Rietveld (bovenbouw vmbo).

Praktijkonderwijs

Vijfjarige opleiding voor leerlingen waarvoor het vmbo niet haalbaar is. Praktisch onderwijs (doe-onderwijs) dat opleidt voor de uitvoering van eenvoudige werkzaamheden op de arbeidsmarkt.

Internationale Schakelklas
Onderwijs voor nieuwkomers met extra lessen Nederlands, ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs.

Bladergroen op Twitter