School voor praktijkonderwijs, vmbo-lwoo en internationale schakelklas
24-05-2012
Het was snikheet op donderdagmiddag 24 mei, in het werkatelier op Gaudi, maar de stemming zat er razend snel in toen de acteurs van Kikid van start gingen met het theaterstuk Benzies en Batchies. In een mum van tijd vingen ze de aandacht van de leerlingen. Ze wisten de groep derdeklassers tot het eind te boeien.
Het was al de vierde keer dat Kikid voor de leerlingen van Bladergroen optrad en met succes! Het pakkende acteerwerk houdt de leerlingen een spiegel voor rond de thema's seksuele moraal en zelfbeeld. Na het spel gaan de acteurs, jonge studenten van de Hogeschool van Amsterdam, met de leerlingen in discussie. Er wordt gewerkt met kleine groepjes en de ervaring heeft geleerd dat veel leerlingen 'los' komen en enthousiast hun bijdrage leveren.

Rond dit onderwerp wordt ook op school aandacht besteed in de themalessen.

Het was een succesvolle middag, met dank aan de spelers van Kikid, maar vooral met respect voor de dik 40 derdeklassers die het ondanks de enorme warmte wisten vol te houden!

Deze activiteit werd mogelijk gemaakt door financiering met de cultuurkaart.
Voor meer informatie over Kikid: www.kikid.nl


DSC00511 DSC00543
 DSC00682

Meer nieuws

AANMELDEN 2018 trans260

Dit is Bladergroen!

Vmbo-onderbouw
Speciale kleine klassen voor leerlingen met leerweg ondersteuning (lwoo) of sociaal-emotionele ondersteuning. Leerwegen: basisberoeps (BB), kaderberoeps (KB) en mavo. De meeste leerlingen gaan na 2 jaar naar SG. Gerrit Rietveld (bovenbouw vmbo).

Praktijkonderwijs

Vijfjarige opleiding voor leerlingen waarvoor het vmbo niet haalbaar is. Praktisch onderwijs (doe-onderwijs) dat opleidt voor de uitvoering van eenvoudige werkzaamheden op de arbeidsmarkt.

Internationale Schakelklas
Onderwijs voor nieuwkomers met extra lessen Nederlands, ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs.

Bladergroen op Twitter