School voor praktijkonderwijs, vmbo-lwoo en internationale schakelklas
24-05-2012
Binnen het programma van de MBO-opleiding AKA- techniek en -logistiek, hebben de leerlingen dit schooljaar gewerkt aan het onderdeel VCA-Basis. Het doel was eind van het schooljaar examen te doen en het certificaat te behalen.
Het is niet gemakkelijk geweest voor deze leerlingen, om door de taaie, theoretische stof heen te werken. VCA gaat onder andere over de Arbowet, over veilig werken, over persoonlijke beschermingsmiddelen. gevaarlijke stoffen en risico's op het werk. Veel theorie, veel leerwerk…

De volhouders gingen op donderdag 24 mei 2012 op voor het examen, dat werd afgenomen door VANNEAUGROEP & PARTNERS. Negen kandidaten kwamen nerveus het lokaal binnen. Het was 15.00 uur 's middags, het was warm en het was vooral allemaal erg 'echt'.

Om een uur of vier kwamen ze naar buiten. De een optimistisch met een goed gevoel, de ander met een minder positief idee over de uitslag, maar allemaal waren ze opgelucht dat het 'klaar' was.

De volgende dag bracht de uitslag: vijf van de negen leerlingen GESLAAGD! Dat is 55%.
  • Joeri van Dijk
  • Guido Bleeker
  • Jack Bellis
  • Abanoub Gergess
  • Stefan Konst
Gefeliciteerd allemaal!!

Meer nieuws

AANMELDEN 2018 trans260

Dit is Bladergroen!

Vmbo-onderbouw
Speciale kleine klassen voor leerlingen met leerweg ondersteuning (lwoo) of sociaal-emotionele ondersteuning. Leerwegen: basisberoeps (BB), kaderberoeps (KB) en mavo. De meeste leerlingen gaan na 2 jaar naar SG. Gerrit Rietveld (bovenbouw vmbo).

Praktijkonderwijs

Vijfjarige opleiding voor leerlingen waarvoor het vmbo niet haalbaar is. Praktisch onderwijs (doe-onderwijs) dat opleidt voor de uitvoering van eenvoudige werkzaamheden op de arbeidsmarkt.

Internationale Schakelklas
Onderwijs voor nieuwkomers met extra lessen Nederlands, ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs.

Bladergroen op Twitter