School voor praktijkonderwijs, vmbo-lwoo en internationale schakelklas
16-01-2013
Excursie naar het beroepskeuze-evenement techniek en bouw

In december zijn een aantal klassen van het VMBO, het Praktijkonderwijs en de Internationale Schakelklas op excursie geweest naar het beroepskeuze-evenement in Zaandam. Daar mochten de leerlingen kennis maken met verschillende vakken in de techniek en de bouw. 
Leerlingen en leraren van het ROC hadden een heel mooi programma samengesteld en de ochtend was erg goed geregeld.

In groepjes van acht gingen onze leerlingen langs negen stands en maakten ze onder andere een buitenthermometer, een fotolijstje (met groepsfoto) en een kandelaar. Ze kregen hun werkstukken aan het eind van de ochtend mee naar huis. Ook mochten ze lampjes solderen in een kleine plastic kerstboom, een straat leggen en een muurtje metselen, óók de meiden natuurlijk. Veel leerlingen waren opvallend goed in het maken van een bouwtekening op de computer. 

Bij alle activiteiten werden onze leerlingen geholpen door heel behulpzame leerlingen en docenten van het ROC.
Een van de leerlingen merkte dat sommige leerlingen van de Internationale Schakelklas nog niet zo goed Nederlands verstaan en zei heel vrolijk: ‘Put effe your name on de achterkant ‘. En dat begrepen ze meteen!

Meer nieuws

AANMELDEN 2018 trans260

Dit is Bladergroen!

Vmbo-onderbouw
Speciale kleine klassen voor leerlingen met leerweg ondersteuning (lwoo) of sociaal-emotionele ondersteuning. Leerwegen: basisberoeps (BB), kaderberoeps (KB) en mavo. De meeste leerlingen gaan na 2 jaar naar SG. Gerrit Rietveld (bovenbouw vmbo).

Praktijkonderwijs

Vijfjarige opleiding voor leerlingen waarvoor het vmbo niet haalbaar is. Praktisch onderwijs (doe-onderwijs) dat opleidt voor de uitvoering van eenvoudige werkzaamheden op de arbeidsmarkt.

Internationale Schakelklas
Onderwijs voor nieuwkomers met extra lessen Nederlands, ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs.

Bladergroen op Twitter