School voor praktijkonderwijs, vmbo-lwoo en internationale schakelklas
15-07-2019

20190718 133652

09-07-2019

SmartSelect 20190718 125305 Samsung Notes

De sportvelden lagen er in de vroege ochtend van 9 juli nog wat somber bij, maar dat beeld herstelde zich gelukkig in de loop van de ochtend snel! Het zonnetje piepte door de wolken en dat paste goed bij de ontspannen sfeer! Het vakantiegevoel hing in de lucht.
De sportdocenten hadden een circuit van maar liefst 12 onderdelen uitgedacht: van touwtrekken, tot boter-kaas-en-eieren, tot een alternatieve stoelendans en voetballen. Daarnaast waren er variaties op het thema "luchtkussens", waarbij de 'zeepdraak' wel de kroon spande!

Het werden gezellige uurtjes voor de leerlingen van Bladergroen! Een top-afsluiting van het schooljaar! Bedankt sportdocenten, dat was weer goed geregeld!

SmartSelect 20190718 125251 Samsung Notes

 

08-07-2019

img1562951225306

Deze maandag 8 juli was minder zonnig dan we hadden gewild, maar het was droog en in De Efteling schijnt eigenlijk altijd de zon voor ieder (groot) kind! De derdeklassers en Bovenbouwers van het Praktijkonderwijs genoten van deze dag met de meest vreselijke buitelingen in attracties, alles eten wat maar voorbij komt, liefst met zoveel mogelijk kleurstoffen, druk zijn, lawaai maken en wat je als puber maar doet om het jouw dag te maken!

Het poortje was nog niet open, of de dik 75 leerlingen zwermden uit over het pretpark, om tegen drieën met rode koontjes of bleke snoetjes weer terug te keren bij de uitgang. Om het nog even spannend te houden, waren een stuk of wat leerlingen te laat terug omdat het toch wel lastig was de uitgang te vinden en bleek een tas met inhoud bij een attractie achtergebleven te zijn. Het is uiteindelijk allemaal op zijn pootjes terecht gekomen.

Ook voor de docenten was dit een leuke dag! Sommigen waagden zich in de attracties, anderen bezochten dat geweldige Sprookjesbos, waar De Efteling ooit op 31 mei 1952 mee begonnen is.... 

05-07-2019
Vrijdag 5 juli was een spannende dag voor de derdeklassers van het Praktijkonderwijs. Na een schooljaar met veel nieuwe dingen, zoals vaker en meer huiswerk, stage buiten de deur en het kiezen van een sectorvak om in de Bovenbouw mee verder te gaan, kregen zij hun examendossier voor het eerst in handen. Voor alle vakken en de stages die de leerlingen met succes hebben afgesloten, waren er mooie certificaten. De meesten moesten al gauw meer dan tien handtekeningen zetten! 
 
Het examendossier wordt in de Bovenbouw verder opgebouwd met nóg meer certificaten, maar ook eigen werk van de leerlingen, zoals een stageverslag en een PowerPoint-presentatie. 
Het examendossier wordt afgesloten met een assessment. De leerling presenteert zijn examendossier aan de mentor en een assessor van een collega-praktijkschool. Met een feestelijke avond, ontvangen de leerlingen uiteindelijk de kers op de taart: het diploma! 
 
SmartSelect 20190708 205131 Gallery
01-07-2019

Donderdag kregen we het verdrietige nieuws, dat onze oud-leerling Rachida Chemlali is overleden. Zij heeft vijf jaar bij ons op school gezeten en is van school gegaan met haar ENTREE-diploma.
Rachida was nog maar 19 jaar.

Rust zacht, Rachida

Rachida

AANMELDEN 2018 trans260

Dit is Bladergroen!

Vmbo-onderbouw
Speciale kleine klassen voor leerlingen met leerweg ondersteuning (lwoo) of sociaal-emotionele ondersteuning. Leerwegen: basisberoeps (BB), kaderberoeps (KB) en mavo. De meeste leerlingen gaan na 2 jaar naar SG. Gerrit Rietveld (bovenbouw vmbo).

Praktijkonderwijs

Vijfjarige opleiding voor leerlingen waarvoor het vmbo niet haalbaar is. Praktisch onderwijs (doe-onderwijs) dat opleidt voor de uitvoering van eenvoudige werkzaamheden op de arbeidsmarkt.

Internationale Schakelklas
Onderwijs voor nieuwkomers met extra lessen Nederlands, ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs.

Bladergroen op Twitter