School voor praktijkonderwijs, vmbo-lwoo en internationale schakelklas
24-02-2016
2015-2016 Collage Open Huis

Op 10 februari kwamen veel leerlingen van de basisscholen met hun ouders naar SG W.J. Bladergroen, om een kijkje te nemen bij ons Open Huis.
Er was genoeg te zien, te doen en te proeven! Docenten en hun leerlingen, deden er alles aan om de bezoekers een goed beeld te geven van de school.
Rondkijken in de lokalen waar je misschien volgend schooljaar óók in zult zitten, kijken in lesmateriaal dat je dan gaat gebruiken, proeven in de keuken waar je koken gaat leren
en zelf pannenkoeken bakken! Een klein werkstukje maken in het technieklokaal, de dieren bekijken en even sportief doen bij de gymdocenten. Overal in de school was wat te doen.

Er waren voorlichtingsrondes voor VMBO- en Praktijkonderwijs en ouders konden met hun vragen terecht bij het Zorgteam.
De administratie en de directeur zorgde voor een hartelijke ontvangst bij de ingang en gaven antwoord op vragen over aanmelding en inschrijving.

Kortom: een geslaagde avond! We hopen dat we veel jongens en meisjes die er waren gaan terugzien in het nieuwe schooljaar! 

Meer nieuws

AANMELDEN 2018 trans260

Dit is Bladergroen!

Vmbo-onderbouw
Speciale kleine klassen voor leerlingen met leerweg ondersteuning (lwoo) of sociaal-emotionele ondersteuning. Leerwegen: basisberoeps (BB), kaderberoeps (KB) en mavo. De meeste leerlingen gaan na 2 jaar naar SG. Gerrit Rietveld (bovenbouw vmbo).

Praktijkonderwijs

Vijfjarige opleiding voor leerlingen waarvoor het vmbo niet haalbaar is. Praktisch onderwijs (doe-onderwijs) dat opleidt voor de uitvoering van eenvoudige werkzaamheden op de arbeidsmarkt.

Internationale Schakelklas
Onderwijs voor nieuwkomers met extra lessen Nederlands, ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs.

Bladergroen op Twitter