School voor praktijkonderwijs, vmbo-lwoo en internationale schakelklas
11-03-2016
ISKDOEN
 
PURMEREND – Donderdag 11 maart was de eerste dag van NL DOET, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Leerlingen van de Internationale Schakelklas (ISK) Purmerend gingen onder leiding van docente Joyce Korver aan de slag bij Prinsenstichting. Achttien leerlingen, allen tussen de 12 en 18 jaar oud, gingen aan de slag in de moestuin en de Groene Hoek. Bovendien werd een buitenbank geschuurd bij een dagbestedingsgroep. 
 
Leerlingen van het ISK zijn kinderen die nog maar kort in Nederland wonen en op school intensief onderwijs in de Nederlandse taal krijgen. Docente Joyce Korver: “Ik vind het belangrijk dat de kinderen in de één à twee jaar taalonderwijs op het ISK ook zoveel mogelijk leren over de Nederlandse cultuur. Een steentje bijdragen aan de maatschappij hoort daar ook bij en daarom vond ik deelname aan NL DOET een prima gelegenheid voor mijn leerlingen om dit te ervaren.”
 
Twee kinderen gingen aan de slag met het schuren van de bank voor het dagbestedingsgebouw, zodat deze op een later tijdstip gebeitst kan worden. Anderen mochten helpen met het splijten van houtblokken voor de open haard die bij Prinsenstichting verkocht worden. Bij de Groene Hoek werd samen met cliënten zaadjes geplant in aanloop naar de voorjaarsmarkt en in de moestuin was het aarde en stro kruien geblazen voor de kinderen. 
 
Dat de kennismaking met vrijwilligerswerk en Prinsenstichting geslaagd was bleek wel toen na afloop alle leerlingen het jammer vonden dat het al afgelopen was. Ook begeleider Martijn van de moestuin was enthousiast over de samenwerking. Met docente Joyce maakt hij daarom direct een afspraak voor een vervolg. De succesvolle dag werd afgesloten in de moestuin met limonade en fikkie stoken. Daarna gingen de leerlingen met een bloemetje uit de Groene Hoek en een leuke ervaring rijker weer naar huis.

Meer nieuws

AANMELDEN 2018 trans260

Dit is Bladergroen!

Vmbo-onderbouw
Speciale kleine klassen voor leerlingen met leerweg ondersteuning (lwoo) of sociaal-emotionele ondersteuning. Leerwegen: basisberoeps (BB), kaderberoeps (KB) en mavo. De meeste leerlingen gaan na 2 jaar naar SG. Gerrit Rietveld (bovenbouw vmbo).

Praktijkonderwijs

Vijfjarige opleiding voor leerlingen waarvoor het vmbo niet haalbaar is. Praktisch onderwijs (doe-onderwijs) dat opleidt voor de uitvoering van eenvoudige werkzaamheden op de arbeidsmarkt.

Internationale Schakelklas
Onderwijs voor nieuwkomers met extra lessen Nederlands, ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs.

Bladergroen op Twitter