School voor praktijkonderwijs, vmbo-lwoo en internationale schakelklas
29-03-2016
2015-2016 Prodemos
Op 29 maart 2016, vertrok een bus vol leerlingen van de ENTREE-opleiding naar Den Haag om van dichtbij kennis te maken met de politiek. Lessen over politiek zijn opgenomen in het programma, maar in het echt rondlopen op Het Binnenhof, en een bezoek brengen aan de Tweede Kamer, is toch heel wat anders.


In Den Haag werden de leerlingen opgevangen door twee medewerkers van Prodemos en de groep werd in tweeën gesplitst. Een interessant en (inter)actief programma stond hen te wachten! De leerlingen werden uitgedaagd ‘iets te vinden van de politiek’, ze werden met een tablet op pad gestuurd om Het Binnenhof te verkennen en er werden drie ‘politieke partijen’ opgericht.


De middag werd afgesloten met een bezoek aan de Tweede Kamer. Na een zorgvuldige veiligheidscontrole – wat op zichzelf al spannend genoeg was – zagen de leerlingen bekende politici ‘in het echt’ en aan het werk in de Tweede Kamer. Hoewel het best lastig was alles te begrijpen, maakte het indruk om nu eens zelf op die plek te zijn, die zo vaak op televisie is te zien.

Het was een leuke, leerzame en gezellige middag in Den Haag. Zeker voor herhaling vatbaar in het komende schooljaar.

Meer nieuws

AANMELDEN 2018 trans260

Dit is Bladergroen!

Vmbo-onderbouw
Speciale kleine klassen voor leerlingen met leerweg ondersteuning (lwoo) of sociaal-emotionele ondersteuning. Leerwegen: basisberoeps (BB), kaderberoeps (KB) en mavo. De meeste leerlingen gaan na 2 jaar naar SG. Gerrit Rietveld (bovenbouw vmbo).

Praktijkonderwijs

Vijfjarige opleiding voor leerlingen waarvoor het vmbo niet haalbaar is. Praktisch onderwijs (doe-onderwijs) dat opleidt voor de uitvoering van eenvoudige werkzaamheden op de arbeidsmarkt.

Internationale Schakelklas
Onderwijs voor nieuwkomers met extra lessen Nederlands, ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs.

Bladergroen op Twitter