School voor praktijkonderwijs, vmbo-lwoo en internationale schakelklas
14-10-2016

Gedurende schooljaar 2016-2017 doet SG W.J. Bladergroen mee met het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma. Dit is een Europees voorlichtingsprogramma dat de nadruk legt op het eten van voldoende groenten en fruit. Vanaf maandag 7 november ontvangt SG W.J. Bladergroen iedere maandag 400 stuks fruit of groente. Uiteraard zijn deze gezonde lekkernijen ook bestemd voor de ISK leerlingen. Deze actie loopt tot week 15 in 2017. Dit sluit mooi aan bij het aanbod van de gezonde schoolkantine van SG W.J. Bladergroen. Gedurende deze periode zullen er tevens lessen worden gegeven over het belang van het dagelijks eten van groenten en fruit.

 

Het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma is een initiatief van de Europese Unie, het Ministerie van Economische Zaken, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, het Steunpunt EU-Schoolfruit & Smaaklessen en sponsors uit de groente- en fruitsector. Het programma wordt ondersteund door Stichting Voedingscentrum Nederland. Hierover is meer te lezen op de website www.euschoolfruit.nl

 

 


Meer nieuws

AANMELDEN 2018 trans260

Dit is Bladergroen!

Vmbo-onderbouw
Speciale kleine klassen voor leerlingen met leerweg ondersteuning (lwoo) of sociaal-emotionele ondersteuning. Leerwegen: basisberoeps (BB), kaderberoeps (KB) en mavo. De meeste leerlingen gaan na 2 jaar naar SG. Gerrit Rietveld (bovenbouw vmbo).

Praktijkonderwijs

Vijfjarige opleiding voor leerlingen waarvoor het vmbo niet haalbaar is. Praktisch onderwijs (doe-onderwijs) dat opleidt voor de uitvoering van eenvoudige werkzaamheden op de arbeidsmarkt.

Internationale Schakelklas
Onderwijs voor nieuwkomers met extra lessen Nederlands, ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs.

Bladergroen op Twitter