School voor praktijkonderwijs, vmbo-lwoo en internationale schakelklas
11-05-2012
Op vrijdag 11 mei 2012, werden zo'n 90 leerlingen van de vierde klas Praktijkonderwijs en de AKA-groep, 'meegenomen' naar een jongerencamping via het theatersuk BEZOPEN. Voor de AKA-leerlingen was dit theaterstuk zelfs een examenopdracht voor het onderdeel Loopbaan-Burgerschap.
Alles speelde zich af op een camping, zonder toezicht van ouders... welke jongere droomt daar niet van? Het ging er soms hard aan toe in de scènes... jongens en meiden, drank, teveel drank en de gevolgen. Tussen de scènes door, werden de leerlingen direct betrokken en bevraagd op hun eigen mening en hun eigen ervaringen.

De leerlingen waren enthousiast en geboeid. Er werd gelachen, stoer gedaan, maar ze werden ook zichtbaar geraakt door een persoonlijke ervaring van één van de acteurs... een waar gebeurd verhaal over drankgebruik met dodelijke afloop. Dat kwam aan...

Na afloop waren de acteurs enthousiast over hun 'Bladergroen-publiek'. Docenten en mentoren kijken terug op een speciale ochtend en zijn trots op de inbreng en interactie van hun leerlingen!

Deze theatervoorstelling werd mogelijk gemaakt door financiering met de cultuurkaart.

Meer informatie over de theatergroep op www.theateralacarte.nl

DSC00148 DSC00173
DSC00273 DSC00187
DSC00259
Meer nieuws

AANMELDEN 2018 trans260

Dit is Bladergroen!

Vmbo-onderbouw
Speciale kleine klassen voor leerlingen met leerweg ondersteuning (lwoo) of sociaal-emotionele ondersteuning. Leerwegen: basisberoeps (BB), kaderberoeps (KB) en mavo. De meeste leerlingen gaan na 2 jaar naar SG. Gerrit Rietveld (bovenbouw vmbo).

Praktijkonderwijs

Vijfjarige opleiding voor leerlingen waarvoor het vmbo niet haalbaar is. Praktisch onderwijs (doe-onderwijs) dat opleidt voor de uitvoering van eenvoudige werkzaamheden op de arbeidsmarkt.

Internationale Schakelklas
Onderwijs voor nieuwkomers met extra lessen Nederlands, ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs.

Bladergroen op Twitter