School voor praktijkonderwijs, vmbo-lwoo en internationale schakelklas
18-01-2012
Achteraf kunnen we er wel iets over zeggen: is dat nou handig? Een feestje organiseren op vrijdag de dertiende? Stilletjes zullen sommigen dat vast en zeker hebben gedacht... Maar het ging goed! Mooi weer, alles goed geregeld, alles volgens plan, leerlingen en docenten die er zin in hadden... poffertjes die sudderden op de plaat en véél activiteit in de aula en op het schoolplein!!

In de grote pauze werd het feest opgestart met een korte toespraak van mevrouw Krug en de heer Dooper. Het waarom werd uitgelegd: een feest voor de leerlingen, omdat ze bijna een jaar lang bouwvakkers in- en om hun school hebben gehad. Bladergroen werd verbouwd! Aan de buitenkant is dat heel duidelijk te zien. De school kreeg letterlijk een nieuw jas en ziet er kleurrijk uit. Ook het schoolplein is mooi geworden. Er is een pannaveldje geplaatst en de hobbels en kuilen zijn eruit gehaald.

De school werd symbolisch geopend met een aftrap van de nieuwe pannavoetbal... en daarna ging het los!!
In de aula werd een zumba-workshop gegeven. Er waren veel 'kijkers' maar toch ook veel 'doeners'. Lekker bewegen op muziek!
Buiten waren er 'battles. Leerlingen streden om de beste scores voor snelheid op de stormbaan, basketbal lay-ups en op het pannaveld.

Wie trek kreeg, kon een heerlijk portie poffertjes halen bij een ouderwetse poffertjeskraam. En vervelen hoefde je je niet, want er was genoeg te zien en de battles waren spannend! De winnaars werden gehuldigd door mevrouw De Bie, en de zij gingen naar huis met een waarde-cheque als aandenken en een klein kistje met een geldprijs!

De snelste tijd op de stormbaan werd gehaald door Damian Trok uit klas 2A

De beste met de lay-ups bij het basketbalnet was Shekou Camara uit klas 1X

En de panna-battle werd gewonnen door Julien Cordoba uit 2F en Mohammed Ahmed Olad uit klas 1A.

Het feestelijke programma werd afgesloten met het oplaten van 24  heliumballonnen. Voor elke klas was er één ballon. Elke klas heeft gekozen voor een goed doel. De geldprijs voor de winnende ballon, gaat naar dat goede doel. Voor de volgende goede doelen ging een kans de lucht in:

  • Dierenasiel Purmerend
  • Aidsbestrijding
  • Unicef
  • Wereldnatuurfonds
  • Kika
  • Warchild
  • Pink Ribbon

Nu is het afwachten welke ballonnen worden gevonden en waar!! De ballon met de meeste luchtkilometers zal de winnende zijn.

De ballonnen hebben hun koers ingezet, Bladergroen doet dat ook, in een verbouwde school, die in januari 2007 bouwkundig een valse start maakte.

PICT9999 P1010072
Zumbadansen in de aula... Kronkels op de stormbaan
PICT0220 PICT0234
De winnaars van de panna-battle Ballonnen voor het goede doel!
PICT0014
Lay-ups!

Meer nieuws

AANMELDEN 2018 trans260

Dit is Bladergroen!

Vmbo-onderbouw
Speciale kleine klassen voor leerlingen met leerweg ondersteuning (lwoo) of sociaal-emotionele ondersteuning. Leerwegen: basisberoeps (BB), kaderberoeps (KB) en mavo. De meeste leerlingen gaan na 2 jaar naar SG. Gerrit Rietveld (bovenbouw vmbo).

Praktijkonderwijs

Vijfjarige opleiding voor leerlingen waarvoor het vmbo niet haalbaar is. Praktisch onderwijs (doe-onderwijs) dat opleidt voor de uitvoering van eenvoudige werkzaamheden op de arbeidsmarkt.

Internationale Schakelklas
Onderwijs voor nieuwkomers met extra lessen Nederlands, ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs.

Bladergroen op Twitter