School voor praktijkonderwijs, VMBO-LWOO en Internationale Schakelklas

B3F bezoekt museum van de twintigste eeuw

23
januari
2020

Donderdag 23 januari heeft B3F een bezoek gebracht aan het Museum v/d 20ste eeuw in Hoorn.

B3F bezoekt museum van de twintigste eeuw

Na een half uurtje op het station te hebben gewacht vanwege een uitgevallen trein kon het uitstapje dan toch echt beginnen. Voor een aantal was een ritje met de trein al redelijk avontuurlijk. Aangekomen in Hoorn liepen wij in zo'n 20 minuten naar het Museum.

Het uitje had naast een gezellig samenzijn ook een serieuze kant. De leerlingen kregen namelijk een CKV-opdracht. Voor deze opdracht kozen de leerlingen één van de vele voorwerpen uit vervlogen tijden en moesten kritisch kijken naar het ontwerp, de functionaliteit en de vormgeving. Vervolgens vergeleken ze dit met hoe het voorwerp er tegenwoordig uitziet en, in het kader van D&P, hoe het product in de toekomst nog verbeterd zou kunnen worden.

Waar de een koos voor de tv, koos een ander voor de telefoon. Het was leuk om te zien hoe enthousiast de leerlingen met deze opdracht aan de slag gingen en wij zijn dan ook reuze benieuwd naar de eindproducten. Kortom, iedereen heeft het naar zijn zin gehad en wij kijken uit naar het volgende uitstapje.