School voor praktijkonderwijs, VMBO-LWOO en Internationale Schakelklas

Gastvrij Purmerend

14
oktober
2019

Proeven, ruiken, horeca beleven bij “GASTVRIJ PURMEREND" 

Het duurde de leerlingen wel wat te lang voordat het programma eindelijk van start ging. Met onrustig gewiebel, herhaaldelijk vragen wanneer het nou eindelijk ging beginnen en speelse baldadigheid, kwamen de leerlingen de wachttijd door in de ontvangstruimte van De Purmaryn.

Gastvrij Purmerend

Eindelijk de stem die meldde dat ze naar de theaterzaal mochten. Ieder zocht een plekje op de blauwe stoelen. Hoe hoger, hoe spannender! Na een korte uitleg mochten de jongens en meisjes eindelijk aan de slag.

In kleine groepjes probeerden ze de opdrachten te maken. Daarbij werd een beroep gedaan op hun zintuigen: thee ruiken, een stukje ham proeven dat zó van een varkenspootje werd gesneden, snuffelen aan alcohol, een drankje en een hapje tussendoor. Het was mooi om te zien hoe fanatiek leerlingen bezig waren.

Na deze bijzondere kennismaking met de horeca, ging de zaal weer open. Spannend! Dat betekende tijd voor de prijsuitreiking! Voor alle scholen die meededen, werd het groepje met de beste scores beloond met een tegoedbon om samen te gaan eten. Voor Bladergroen vielen Miranda, Fatisha en Daisy in de prijzen. Zij gaan binnenkort samen smullen bij restaurant Brasa.

Het programma werd afgesloten met spreker Wouter Verkerk, die in een rap tempo de leerlingen, ondernemers en docenten in de zaal, wist te boeien met een interactieve 'lezing' over de service in de horeca van toen en nu. Het was een hele prestatie voor onze leerlingen om al dat luisteren vol te houden, maar het helpt dan wel als je je bierviltje met antwoorden naar het podium mag gooien!

Na afloop kregen de leerlingen een tas vol goodies mee naar huis. De enorme zak nacho's werd door de meesten gretig bekeken en hier en daar werd wat uitgeruild. Eenmaal buiten stonden groepjes leerlingen nog enthousiast na te praten. Het was een fantastische ervaring, waar ook de dag daarna op school nog over gepraat werd. Volgend jaar weer!