School voor praktijkonderwijs, VMBO-LWOO en Internationale Schakelklas

Stagebuffet

05
februari
2020

In de weken voorafgaand aan 5 februari, werd er hard gewerkt tijdens de horeca-lessen van de leerlingen die in het examenjaar voor het PRO-diploma of de Entree-opleiding zitten. Want hoe spannend is het om voor meer dan honderd gasten een dinerbuffet voor te bereiden!

Stagebuffet

Vol enthousiasme en erg serieus werden de gerechten met een Frans tintje gemaakt. De heerlijke pasteitjes met kip- of champignonragout, de uiensoep, de sappige kipkluifjes, de verse salades, de quiche feta/spinazie, de boeuf bourguignon...het is teveel om op te noemen! Allemaal zelf gemaakt en met verse ingrediënten.

Na de spanning van de dag in de keuken, werden de stagebegeleiders uit de stagebedrijven die de leerlingen van onze school een kans geven te leren werken en ervaring op te doen, ontvangen in de aula. Sfeervol gedekte tafels stonden uitnodigend voor hen klaar.

Voordat het buffet werd geopend, werden de leerlingen en de docenten in het zonnetje gezet voor deze topprestatie. Een mooi moment, dat door de meeste jongens en meisjes met trots werd ontvangen en waar een enkeling wat verlegen van werd.

De gasten hebben het zich goed laten smaken! De sfeer was top! Wat een fantastische manier om al deze mensen te bedanken voor hun inspanningen en geduld om onze leerlingen op weg te helpen, naar een toekomst met een betaalde baan.

Om bij het thema van dit buffet te blijven: Chapeau!